Fitxa tècnica:
Títol original: Angela's Ashes
Autor: Frank McCourt
Editorial: Maeva
Pàgines: 483
Gènere: Autobiografia / Novel·les basades en fets reals
El comentarem el divendres 22 de març a les 19h a la biblioteca de Martorelles.
Resum:
«Quan rememoro la meva infantesa em pregunto com vàrem poder arribar tan sols a sobreviure. Va ser, evidentment, una infantesa miserable.» Així comencen les memòries de Frank McCourt, nascut a Nova York en l'època de la Depressió en una família irlandesa i criat al suburbis de Limerick, Irlanda.
Un pare alcohòlic i inepte, una mare abnegada i pietosa, set fills petits, una casa ruïnosa… Una infància de fam i dolor narrada amb la veu d’un nen perspicaç i observador capaç de transformar el dolor en situacions divertides i ingènues però de connotacions profundes. Unes memòries corprenedores que sedueixen des de les primeres pàgines amb un llenguatge agredolç i un humor tan agut com irònic. Un best seller impactant distingit amb el Premi Pulitzer.
La pel·lícula:
Aquest llibre va ser traslladat al cinema en una pel·lícula dirigida per Alan Parker.
El Museu: http://www.frankmccourtmuseum.com
Si t'ha agradat potser també t'agradaran:
- El professor, del mateix autor
- El secret del meu turbant, de Nàdia Ghulam
- Oliver Twist, de Charles Dickens
....
Què en vam dir:
Las cenizas de Ángela va ser un llibre que va portar molta controvèrsia dins la tertúlia. Tots els membres van coincidir en que es tractava d'un llibre trist i dur. Però de fet, reflexava una realitat, la realitat irlandesa dels anys 30. McCourt aconsegueix uns personatges molt ben travats que fan que el lector empatitzi plenament amb ells.
A alguns dels membres no va agradar l'estil periodístic de l'autor en tant que no podia ser que un nen s'adonés de segons quines coses. D'altres en canvi, van elogiar els tocs d'humor, és a dir, la innocència de l'infant en moments durs.
La majoria d'integrants va valorar la novel·la amb un 8. Només una membre la va suspendre.
un drama en toda regla!!! a destacar la historia del hospital de enfermedades contagiosas y para olvidar el retrete con el que viven.
ResponElimina