divendres, 13 de gener del 2017

Jambalaia, d'Albert Forns

Núm. de pàgines: 303
Editorial: Anagrama



Comentada el divendres 13 de gener amb l'autor.
Què en vam dir?
La segona novel·la de l'escriptor i periodista Albert Forns va agradar i sorprendre molt als participants del club de lectura. Forns, que ja havia visitat la biblioteca dos anys enrere per realitzar-hi un taller d'escriptura creativa, centra precisament la novel·la en el procés creatiu d'un escriptor que viatja a una residència d'escriptors a Montauk (Nova York) a la recerca d'inspiració.
Les similituds del protagonista de la novel·la amb l'autor (que també va visitar una residència d'escriptors dels EUA) són notables. Forns va respondre totes les preguntes amb amabilitat i va detallar en quins aspectes havia deixat anar més solta la ficció i en quins altres s'havia inspirat més en la realitat i les seves experiències personals o documentades.
La presència del dramaturg nord-americà Edward Albee, dirigint la residència d'escriptors, seria un dels personatges no inspirats en la coneixença real de l'autor però en canvi si fruit de l'admiració i d'un procés periodístic de documentació del personatge. També en certa manera, presideix "l'absurditat" de la novel·la, com a uns dels pares del teatre de l'absurd i la recerca de noves tendències literàries i teatrals.



Si t'ha agradat potser també t'agradaran:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada