dilluns, 7 de juliol del 2014

Mi amigo Dahmer, Derf Backderf

Títol original: My friend Dahmer
Autor: Derf Backderf
Any de publicació: 2014
Número de pàgines: 224
Editorial: Astiberri
Gènere: Còmic, policíac
Premi Revelació 2014 al Festival Internacional del Còmic d'Angoulême 




Sinopsi:

Jeffrey Dahmer, sobrenomenat el El carnisser de Milwaukee, va ser un dels assassins en sèrie més cèlebres de la història dels Estats Units, va drogar, assassinar i desmembrar a 17 persones entre 1978 i 1991.

L'autor d'aquesta novel · la gràfica, Derf Backderf, va compartir amb Dahmer seus anys d'institut i reflecteix en aquesta obra precisa seu progressiu descens als inferns. Per Backderf, "Jeff" era una figura molt més complexa del que reflecteixen els mitjans de comunicació del moment, era algú amb qui compartir classes, passadissos i passejades en cotxe. 

El meu amic Dahmer és la història de la joventut del seu protagonista, i de la seva incapacitat per empatitzar amb els altres, vista a través dels ulls d'un dels seus companys de classe. Derf Backderf (periodista de formació) descriu la personalitat desfasada de Dahmer, fascinada pels animals morts i mortificada per la seva atracció pels homes. Una obra fascinant i pertorbadora alhora. 

El mateix Dahmer va arribar a assegurar, abans de morir a la presó, que "aquest és el gran final d'una vida malgastada, i el resultat final és aclaparadorament depriment ... La història d'una vida patètica, malalta i miserable, res més" . 


Què en diem nosaltres:

Doncs tot i no llegir gaire còmic puc dir que és brutalment colpidora. No cal dir que la història està molt ben documentada i és fidel als fets reals (ja ho veureu, sobretot, a les últimes pàgines). 

A través de les vinyetes, l'autor deixa entreveure la importància de les relacions que tenen els mestres i professors amb els alumnes així com els problemes dels pares afecten als fills. 
Aquest assassí en sèrie era un noi tímid, el típic raret de la classe i l'autor es pregunta: què hagués passat si algú hagués fet alguna cosa per ell? No us deixarà indiferents!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada