dimecres, 9 de juliol del 2014

La veritat sobre el cas Harry Quebert, Joël Dicker

Títol original: La vérité sur l'affaire Harry Quebert
Autor: Joël Dicker
Any de publicació: 2013
Núm. de pàgines: 680
Editorial: La Campana

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT

Comentat el dijous 31 de juliol, a les 19h a la biblioteca:

La segona novel·la de l'autor suís Joël Dicker, va agradar molt als participants a la tertúlia. 

Alguns hi van veure en el ritme i la forma de narrar similituds amb el cinema i les sèries americanes, amb girs constants i permanent acció, en contraposició a cert cinema europeu. En la línia cinèfila també s'hi van trobar referències a Psicosis, Lolita o El niño del Exorcista i en l'ambientació a New Hampshire semblances amb novel·les de John Irving. 
Va enganxar molt la trama d'intriga policíaca clàssica, amb constants canvis de sospitosos, així com la relació d'amor entre el Harry i la Nola, que al final és la veritat més perdurable.

A alguna lectora la novel·la li va fer pensar en com jutgem lleugerament en els pobles i com es generen els prejudicis. També es va assenyalar les diferents concepcions i tractaments de les malalties i els malalts mentals, segons les èpoques i parts del món. 

A d'altres lectors el llibre els va semblar un possible manual per aprendre a escriure, ja que cada capítol comença amb consells de l'escriptor veterà Harry al jove Marcus, amb qui manté una relació d'amistat i d'alumne-mestre. 
Com a crítica es van assenyalar algunes part potser massa exagerades o previsibles, que resten una mica de versemblança a la història, però en línies generals ha estat una obra molt ben valorada pel club de lectura de Martorelles.


Si t'ha agradat potser també t'agradaran:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada